Vlčák
🥉 na Festivale Sýr 2019 v Mikulove, v silnej konkurencii, získal 3.miesto v kategórii "polotvrdé a tvrdé zrající sýry"
prírodný polotvrdý syr typu "colby", s jemnou chuťou, s miernou kozou arómou na pozadí, zreje v pivnici po dobu minimálne 6 týždňov pri teplote 13°C
tvar: nízky okrúhly bochník
povrch: prírodná žltlá kôrka
vo vnútri: na reze biely, pod kôrkou žltý
kategória: prírodný polotvrdý plnotučný zrejúci syr
zloženie: kozie BIO mlieko, mliekarenské kultúry, soľ
hmotnosť: 1/4 výkroj 170 - 220 g, 1/2 výkrov 350 - 450 g, bochník 700 - 900 g
skladovanie: 4-8 °C
trvanlivosť: 14 dní