kozí jogurt

v bulharsku sa jogurtu hovorí jednoducho kисело мляко (kiselo mlyako) a predpokladá sa, že jeho pôvod siaha do obdobia spred 4000 rokov

Lactobacillus bulgaricus

Kultúry originálneho bulharského jogurtu sú výnimočné symbiotickou väzbou medzi kmeňmi Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Bulharský laktobacil je špecifický tým, že je rastlinného pôvodu (ostatné laktobacily sa nachádzajú v tráviacej sústave ľudí a zvierat) a bežne sa v ľudskom čreve nenachádza, do tela sa dostáva buď stravou, ktorá ju obsahuje (napr. bulharský jogurt) alebo užívaním probiotík.

Predpokladá sa, že za bulharskou dlhovekosťou sa skrýva práve bulharský jogurt. :) Mnohé štúdie hovoria o tom, že baktérie v tomto jogurte pomáhajú zachovať zdravie tým, že vytvárajú zdravú mikroflóru v črevách. Tá potom chráni ľudské telo pred toxínmi, infekciami, alergiami a niektorými typmi rakoviny.


kategória: kyslomliečny výrobok

zloženie: kozie bio mlieko, jogurtová kultúra


hmotnosť: 4 x 120 g

skladovanie: 4-8 °C

trvanlivosť: 21 dní